Karbantartási útmutató

Nyílászárók ápolása:
A műanyag felületek karbantartást nem igényelnek, viszont tisztításukról gondoskodni kell.
A tisztításhoz javasolt a langyos vizes, enyhén mosószeres lemosás. Makacs (olajos, zsíros) szennyeződések eltávolítására aromás higítószerek (háztartási lakkbenzin) alkalmazható.
TILOS agresszív, a PVC-t oldó vagy duzzasztó hatású vegyszerek, dörzshatású tisztítószerek és éles eszközök (kés, penge, drótkefe…) használata.
A tömítéseket évente egyszeri alkalommal szilikon olajjal kezelni kell. A tömítőgumi elhasználódás vagy sérülés eseten házilag is cserélhető.
Az üveg nem szorul ápolásra, tisztítása a szokásos tisztítószerekkel történhet, de kerüljük karcoló eszközök, anyagok használatát.

Nyílászárók karbantartása:
A szárny és a tok működő vasalat elemeinek rendszeres (legalább évente egyszeri) zsírozása-olajozása garantálja biztonságos működését és véd az idő előtti elhasználódástól. Az acél biztonsági záró darabok folyamatos zsírozása gátolja az eltömődést. Ennek érdekében a csavarok rögzítését meg kell vizsgálni. A meglazult csavarokat meg kell szorítani, illetve a letört csavarfejeket pótolni kell. Kereskedelmi forgalomban használatos, illetve savmentes műszerolajat javaslunk!


Én Ablakom Kft. - Álmodj... Tervezz... Építkezz !

Cím: 7400 Kaposvár, Raktár u. 23.

Tel: 36-70-626-9350, 36-70-630-6829

© 2024 Én Ablakom Kft. - Minden jog fenntartva.