Hogyan válasszak?

A nyílászárók kiválasztásakor van, aki az esztétikumra hagyatkozik, mások viszont a funkciót részesítik előnyben. Ablakaink és ajtóink készülhetnek fából, műanyagból és fémből is. A minőséget a gyártási körülmények és a szakszerű beépítés határozza meg.

 

A nyílászárók megválasztásánál ne csak az ár legyen meghatározó szempont!

Válasszunk olyan gyártót/forgalmazót, amely garantáltan jó minőségű alapanyagokkal dolgozik!

 

 

Amire érdemes odafigyelni!

 

Műanyag nyílászárók:

Az UV sugárzás- és ütésálló, kemény PVC-ből gyártott nyílászárók nem színeződnek el, nem vetemednek, jó az időjárás- és kopásállóságuk, karbantartási szükségletük minimális. A ránézésre hasonlónak tűnő gyártmányok között nagy különbségek lehetnek azonban. Eltérhet az alapanyag minősége, szilárdsága, tartóssága, a szerkezet és a feldolgozás minősége, más lehet a profilrendszer és a tömítő rendszer is. Műanyag nyílászárók esetében a minőség ismérve a kemény PVC-ből, acélmerevítéssel készült legalább öt légkamrás profil, és a kétrétegű üvegezés.

 

Fa nyílászárók:

Bár a fa nyílászárók drágábbak, mint a műanyagból készült nyílászárók, egyre többen visszatérnek hozzájuk a természetesség és a gazdag színválaszték miatt. A minőség ismérve a kellő szilárdságú, erős és alaktartó, egyben könnyen megmunkálható alapanyag. Főként borovi fenyőt, vörösfenyőt illetve merantit használnak és hossztoldással valamint rétegragasztással képeznek tömbfát, amelyből a tokot és a szárnyakat alakítják ki.

 

Vasalat:

A nyílászárók két fő része a tok és a szárny. A tok az ablakot vagy ajtót a befogadó falhoz kapcsolja, hordozza a szárnyat illetve a vasalás közvetítésével biztosítja a szárnyak mozgatását és a zárást. A minőség ismérve a magasabb szilárdságú ötvözet, amely bírja a hőszigetelő üvegszerkezet valamint a masszívabb keret megnövekedett súlyából eredő terhelést, igénybevételt. Korróziómentesek, több ponton záródnak, és meggátolják a szárnyak kiemelését.

Én Ablakom Kft. - Álmodj... Tervezz... Építkezz !

Cím: 7400 Kaposvár, Raktár u. 23.

Tel: 36-70-626-9350, 36-70-630-6829

© 2024 Én Ablakom Kft. - Minden jog fenntartva.