Beépítési útmutató

A nyílászárók beépítését mindig bízza szakemberre!

Saját beépítés esetén az esetlegesen előforduló hibákért és sérülésekért nem vállalunk felelősséget.

Bontás:
Távolítsuk el a még bentlévő nyílászáró szárnyait. Osztott profil esetén vágjuk ki az osztásokat. Amikor már csak a tok maradt bent a falnyílásba, azt több helyen vágjuk be, hogy a kivétel során ne kelljen kierőltetni, így a falazat, vakolat, burkolat kevésbé sérül.

Beépítés:
Rögzítés előtt vegyük le a szárnyakat.
A fal vagy tartószerkezet típusától függően a rögzítés történhet tokon keresztül vagy tokrögzítő vasakkal. A tokrögzítő vasakat csavarozzuk fel a tokra vagy készítsük el a szerelési furatokat. Ügyeljünk arra, hogy a rögzítő vasak illetve szerelőfuratok a saroktól 200mm-nél, egymástól 600mm-nél nagyobb távolságra ne kerüljenek.
Helyezzük el a tokot a falnyílásba, ügyeljünk a vízszintes és függőleges helyzet pontos beállítására valamint az egysíkúságra.
Rögzítsük a tokot alátéttel illetve faékekkel, szereljük fel a szárnyat és végezzük el a funkciópróbát.
Rögzítsük a tokot véglegesen csavarral vagy dübellel, a beépítési hézagot töltsük ki poliuretán habbal. A tömítő hab feleslegesen kitüremkedő része a megszilárdulás után vágható, azonban a külső oldalon célszerű csak a végső takarás (vakolás) előtt elvégezni tokon keresztül tokrögzítő vassal.

Téli időszakban a nyílászárók cseréjét speciális anyagokkal végezzük.

Takaróléc:
A takarólécek esztétikussá teszik a nyílászárókat, a beépítési hézag eltakarását szolgálják. A takarólécek ipari öntapadós szalaggal vannak ellátva, ezzel történik rögzítésük.

Külső-belső párkányok:
A műanyag nyílászárókhoz a külső és belső oldalra hőszigetelt műanyag párkányokat helyezzünk el, melyek rögzítése poliuretán habbal történik.

Kőműves helyreállítás:
Árajánlatunk nem tartalmazza a kőműves munkálatokat. Minden esetben a helyszíni felmérés során tudják szakembereink megállapítani szükségességét. (Elsősorban téglaépítésű épületeknél van szükség rá.)

Bontott nyílászárók és törmelékek:
A nyílászárók cseréje alatt a törmelékeket illetve a kibontott nyílászárókat olyan helyen tárolják, ahol a munkavégzést, illetve a biztonságos közlekedést nem akadályozzák.


Nyílászárók használatba vétele:
Az új beépített nyílászárókat a beépítést követő 24 óráig nem javasolt nyitni.
A profil védőfóliáját és az üvegen lévő etikettet a beépítés után el kell távolítani (lehetőleg azonnal, de legkésőbb 1 hónapon belül). A tokon lévő védőfóliák nem UV stabilak, ezért a nap ráégetheti a profilok felületére, így eltávolításuk a ráégés mértékétől függően nehézkessé válhat.

Védelem:
A beépítés után a nyílászáró környezetében végzett egyéb munkavégzésnél is védje ablakát a sérülésektől (pl. sarokcsiszoló szikrája).

Én Ablakom Kft. - Álmodj... Tervezz... Építkezz !

Cím: 7400 Kaposvár, Raktár u. 23.

Tel: 36-70-626-9350, 36-70-630-6829

© 2023 Én Ablakom Kft. - Minden jog fenntartva.